Vandaag eens iets anders dan anders. Mozzarella soep, leuk voor een Italiaanse avond gepresenteerd in een amuse glaasje.
Ingrediëten voor het maken van heerlijke mozarella soep met basilicumolie
• 1 ui
• 0,5 bosje basilicum
• 125 gram cherrytomaatjes
• 2 bollen mozzarella met vocht
• Basilicum olie of truffelolie
• 750 ml groentebouillon
• 50 ml kookroom
• Zout en peper
Bereidingswijze
Snipper de ui.
Pureer mozzarella met het vocht helemaal glad in een keukenmachine.
Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui en basilicum. Houd 4 mooie basilicumblaadjes apart.
Schenk bouillon en room erbij een kook 5 minuten op laag vuur.
Zeef de bouillon en voeg de mozzarellapuree toe. Warm de soep goed door maar absoluut niet koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd cherrytomaatjes doormidden, verdeel ze over de kommen en schep de soep erop.
Garneer met basilicum, besprenkel met basilicum olie of truffelolie en maal er zwarte peper over.