Gewokt, gestampt, gegratineerd of roergebakken: met spruitjes kun je alle kanten op.
Vandaag een recept van een heerlijke spruitensoep.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke Spruitjessoep
4 personen
• 800 gram spruitjes
• 1 grote ui
• 2 tenen knoflook
• 1 liter groentebouillon
• 300 ml kookroom
• 150 gram spekjes
• 1 theelepel Peppr-it Hot
• 1 eetlepel Pedro Ximenèz Edik
• Kerriepoeder
Bereidingswijze
Fruit de ui met knoflook in wat boter. Kerriepoeder en Peppr-it Hot toevoegen.
De spruitjes toevoegen en dan 1 liter groentebouillon. Laat zachtjes koken tot de spruiten gaar zijn.
Pureer alles met de staafmixer. Doe de room en de Pedro Ximenèz Edik er bij en eventueel nog wat peper.
Bij het serveren de spekjes er bij doen.