• Slide1

Dit recept is ingestuurd door Sylvia van Bommel, eigenaresse van Soeplesse uit Deurne.

 

171 Uiensoep

 

Ingrediënten voor het maken van een heerlijke Perziche uiensoep


• 700 ml groente- of kippenbouillon
• 5 grote uien, in dunne halve ringen
• ½ theelepel kurkuma
• ½ theelepel fenegriekzaad
• ½ theelepel gedroogde munt
• 2 eetlepels bloem
• 1 kaneelstokje
• Sap van 1/2 limoen
• 3 eetlepels olijfolie “Terra Creta”
• 1 theelepel ahorn siroop
• 1 theelepel Pedro Ximenèz Edik

 

Bereidingswijze

Zet een pan (met dikke bodem) op matig vuur.
Voeg 2 eetlepels olijfolie, de uien en wat peper en zout toe.
Dek af en fruit de uien rustig in 12-15 minuten gaar. Schep de uien af en toe om.
Neem het deksel van de pan en draai het vuur iets hoger.
Voeg de specerijen, munt en resterende olie toe.
Roer de bloem erdoor.
Bak alles regelmatig omscheppend 3-4 minuten.
Giet geleidelijk alle bouillon erbij en blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg het kaneelstokje toe en laat de soep deels afgedekt 30-40 minuten zachtjes koken.
Roer het limoensap, de ahorn siroop en de Pedro Ximenèz Edik erdoor.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Haal het kaneelstokje eruit.
Strooi eventueel wat gesneden peterselie over de soep voor het opdienen.

 

knop download dit recept

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp