Een heerlijke paprikasoep. Het recept heeft even wat meer voorbereidingen nodig als bij vele andere soepen.
Maar het resultaat mag er zijn.
Ingrediënten voor een heerlijke paprikasoep
- 750 gram rode paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels Antica Masseria Extra Vergin olijfolie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 kruiden bouillontabletten
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel Peppr-it Hot
- 1 eetlepel Pedro Ximénez Edik
- 125 ml room
Bereidingswijze
Bak de paprika’s ± 30 min in een voorverwarmde oven op 200 graden. Pel en snipper de ui.
Snijd de paprika’s in stukken en verwijder de zaadlijsten. Doe de ui, knoflook, kerriepoeder en Peppr-it in de olijfolie en bak het glazig (± 3 min.). Voeg paprika, bouillontabletten, 200 ml water en laurierblaadjes toe.
Breng het aan de kook en laat het ± 30 min. op laag vuur trekken. Pureer het paprikamengsel met de staafmixer.
Hang een zeef boven de pan en roer de puree door de zeef. Doe er 300 á 400 ml water bij totdat een gebonden soep ontstaat. Breng de soep aan de kook en voeg al roerend de room toe.
Breng op smaak met versgemalen peper.