Een heerlijk voorgerecht gemaakt van avocado.

Ingrediënten voor het maken van een heerlijk voorgerecht met advocado
- 2 rijpe avocado’s
- Citroensap
- 250 gram roze zalm uit blik (uitgelekt)
- 3 middelgrote augurken (in heel kleine blokjes)
- 1 rode ui (fijn)
- Slabladeren
- Ontbijtspek (in kleine stukjes gesneden, krokant uitgebakken en op keukenpapier ontvet)
- 2 hardgekookte eierdooiers (verkruimeld of door zeef gedrukt)
Voor vinaigrettesaus
- 1 eetlepel Bijzondere Smaken mosterd
- 60 ml Appel-Edik
- 2,5 eetlepel poedersuiker
- 60 ml “Terra Creta” olijfolie
- Zout
- Peper
- Tabascosaus naar smaak
Bereidingswijze
Halveer de avocado’s in de lengte en ontpit ze. Haal vruchtvlees er voorzichtig uit en snijd ze in blokjes van 2x2 cm (bewaar 4 buitenkant avocado’s). Doe de avocadoblokjes in een mengschaal en besprenkel ze met citroensap. Voeg de zalm er bij en meng lichtjes.
Vinaigrettesaus
- Meng mosterd, azijn en poedersuiker goed door elkaar.
- Voeg de olie er geleidelijk bij, terwijl je met een garde het mengsel goed blijft kloppen.
- Breng op smaak met zout, peper en tabasco.
Verder
· Verdeel slabladeren over de avocado-omhulsels (zo’n 2 per omhulsel).
· Meng de vinaigrettesaus door het zalmmengsel en vul de avocadohelften.
Verdeel de eidooierkruim over het zalmmengsel en garneer het verder met spek.

Ediks
Honing
Oud Hollands
Advocaat
Mosterd
Olijfolie
Thee
Geschenken&Kado's