Een heerlijk voorgerecht gemaakt van avocado.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijk voorgerecht met advocado
- 2 rijpe avocado’s
- Citroensap
- 250 gram roze zalm uit blik (uitgelekt)
- 3 middelgrote augurken (in heel kleine blokjes)
- 1 rode ui (fijn)
- Slabladeren
- Ontbijtspek (in kleine stukjes gesneden, krokant uitgebakken en op keukenpapier ontvet)
- 2 hardgekookte eierdooiers (verkruimeld of door zeef gedrukt)
Voor vinaigrettesaus
- 1 eetlepel Bijzondere Smaken mosterd
- 60 ml Appel-Edik
- 2,5 eetlepel poedersuiker
- 60 ml “Terra Creta” olijfolie
- Zout
- Peper
- Tabascosaus naar smaak
Bereidingswijze
Halveer de avocado’s in de lengte en ontpit ze. Haal vruchtvlees er voorzichtig uit en snijd ze in blokjes van 2x2 cm (bewaar 4 buitenkant avocado’s). Doe de avocadoblokjes in een mengschaal en besprenkel ze met citroensap. Voeg de zalm er bij en meng lichtjes.
Vinaigrettesaus
- Meng mosterd, azijn en poedersuiker goed door elkaar.
- Voeg de olie er geleidelijk bij, terwijl je met een garde het mengsel goed blijft kloppen.
- Breng op smaak met zout, peper en tabasco.
Verder
· Verdeel slabladeren over de avocado-omhulsels (zo’n 2 per omhulsel).
· Meng de vinaigrettesaus door het zalmmengsel en vul de avocadohelften.
Verdeel de eidooierkruim over het zalmmengsel en garneer het verder met spek.