Het aspergeseizoen is weer in volle gang. Heerlijk verse asperges. Vandaag de aspergesoep met zalm.
Een heerlijke combinatie.
Ingrediënten voor een heerlijke aspergesoep met zalm
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 1½ liter groentebouillon
- 200 ml room
- 1 eetlepel Asperge-Edik
- 400 gram asperges
- 150 gram zalmsnippers
Bereidingswijze
Boter smelten in een pan. Bloem toevoegen en doorroeren. Vervolgens de kokende bouillon toevoegen en doorroeren tot een gladde massa. De asperge-Edik en room toevoegen en vervolgens rustig laten doorkoken. De asperges schillen en in kleine stukjes erbij voegen.
Soep nog 2 minuten laten koken en vervolgens nog 20 minuten laten staan met deksel op de pan. Doordat de stukjes asperges zo klein zijn, koken die zichtzelf gaar. De zalmsnippers net voor het opdienen over het soepbord strooien.