Zaterdag 28 en zondag 29 juni was ik uitgenodigd voor de Kruidendagen 2014. Deze werden georganiseerd door Klok & Peel Museum Asten.
Dit was de eerste grote activiteit van Bijzondere Smaken.
De kruidendagen worden al meer dan 15 jaar georganiseerd door het Museum. Er is dit jaar gekozen om de kruidendagen terug te brengen naar 2 dagen.
Ondanks fikse regenbuien was het toch een geslaagde activiteit. Meer dan 750 bezoeken hebben de kruidendagen bezocht.
Er waren veel activiteiten georganiseerd rondom de kruiden. Zo is muntthee het laatste jaar bij iedereen wel bekend geworden.
Maar wist je dat je van veel meer kruiden heerlijke thee kunt zetten? Wat dacht je van kamillethee of van brandnetelthee.
Ook was het mogelijk heerlijke hapjes te proeven gemaakt van verse kruiden. Denk eens aan hapjes zoals maanzaadcake, anijskoekjes
of toast met muntboter. Allemaal verrassende, bijzondere smaken.
Bijzondere Smaken heeft deze twee dagen vooral de Ediks laten proeven en met succes. De Appelstroop en de Knoflook-Edik waren de hardlopers. De Ediks is een milde azijn gemaakt met verse producten. De appelstroop Edik is heerlijk te gebruiken in een stoofpot of bij de rodekool. Tevens is de appelstroop heerlijk voor het afblussen van een biefstuk. De knoflook wordt veel gebruikt in salades of als smaakversterker in een dipsaus. Meer informatie over de Ediks of lekkere recepten kunt u vinden op onze site, www.bijzonderesmaken.nl