• Slide1

Regelmatig krijgt Bijzondere Smaken de vraag wat we doen om duurzaam te ondernemen.


Voor ons als webwinkel is vandaag de dag het gebruik van verpakkingsmaterialen het grote issue. Hier was voor ons qua duurzaamheid de grote winst te behalen.


Nu is het lastig om onze producten, die ook veelal in glas verpakt zijn, zo efficiënt en veilig mogelijk te verzenden. De eerste twee jaren vonden we het netjes om allemaal nieuwe dozen te gebruiken en de chips en/of plastic opvulmaterialen moesten allemaal hetzelfde zijn. We kochten dan ook onze verpakkingsmaterialen in bij de groothandel. Daarnaast gooiden we verpakkingsmateriaal wat we zelf ontvingen weg.

Hier zijn we inmiddels al 6 jaar mee gestopt en kopen we geen verpakkingsmateriaal meer in. TROTS OP. Hierbij is niet alleen de kostenbesparing belangrijk, maar de nieuwe werkwijze is zeker ook heel duurzaam.
Aan het eind van de week sorteren wij alle dozen en inkomende verpakkingsmaterialen uit en wordt gekeken in hoeverre ze geschikt zijn voor hergebruik. Hierdoor wordt 80% van de ingekomen verpakkingsmaterialen door Bijzondere Smaken hergebruikt. En dat geldt niet alleen voor de verpakkingen die wij zelf binnen krijgen. Door contacten met diverse bedrijven en instellingen kunnen wij bij hen binnengekomen verpakkingsmaterialen hergebruiken voor het inpakken en verzenden van onze producten.

Zo hebben we contact met een schoolinstelling waar regelmatig nieuwe lesmaterialen worden geleverd die allemaal zijn verpakt in dozen met luchtkussentjes. Ideaal voor hergebruik door Bijzondere Smaken en daardoor super duurzaam.

Zo ziet u dat ook een kleine onderneming groot kan zijn in duurzaam ondernemen.
Ook Bijzondere Smaken doet haar best om een bijdrage te leveren aan het milieu.

 

Vraag, tip of suggestie?

 1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer
 5. Spamcontrole
  Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp