Edik is een azijn die geen azijn genoemd mag worden omdat hij niet voldoet aan de zuurgraad.
In 1980 kweekte Marga Vugs voor haar hobby een aantal kruiden. Samen met de topkok Cas Spijkers kwamen ze op het idee een
zachte azijn te maken. Een azijn met een lage zuurgraad zodat er geen suikers toegevoegd hoefde te worden. Maar wel met verse
producten en geen toevoegingen. Doordat de zuurgraad lager is dan de wettelijke voorgeschreven 4% mag het produkt geen azijn
meer heten. Hierdoor is de naam Edik ontstaan.
Inmiddels zijn zowel Cas Spijkers als Marga Vugs overleden en heeft Sjef Brok het bedrijf in maart 2013 overgenomen.
De Ediks worden gemaakt in Someren, in veel verschillende smaken. Inmiddels wordt dit product ook gebruikt in
toprestaurants. Bijzondere Smaken heeft dit bijzondere product ook in het programma opgenomen. Alle smaken zijn uit voorraad
leverbaar in flesjes van 375 ml.
Je kunt de Edik op velen manieren gebruiken. Denk eens aan een heerlijke vinaigrette. Of als smaakversterker in de soep of in een
vlees- of vissaus.
Een kijkje nemen in de keuken van Ediks? Dat kan!