• Slide1

Antonia’s mosterd is een nieuwe mosterd in het assortiment van Bijzondere Smaken.

Carousel 2

 

 

De moeder van de huidige eigenaar is destijds in haar eigen keuken kleinschalig gestart met het ontwikkelen en produceren van mosterd en die traditie wordt ook nu nog voortgezet. Met oog voor smaak en kwaliteit wordt de mosterd ontwikkeld en zo ontstaan er regelmatig nieuwe variaties die allemaal hen eigen smaakbeleving hebben. Alleen de beste natuurlijk ingrediënten worden hiervoor gebruikt. En dat proef je!

In 2015 kreeg Antonia’s mosterd niet voor niets het predicaat “Erkend streekproduct” toegekend door de stichting Streekeigen Producten Nederland.

Mosterdplanten behoren tot de familie van de koolgewassen en worden gezaaid in maart. Ze bloeien in juni en de oogst vindt plaats in september. De scherpe smaak van mosterd wordt veroorzaakt door mosterdolie en alle koolgewassen bevatten deze olie. 

Mosterd is een combinatie van mosterdolie, azijn, water, suiker, en specerijen waaronder peper. De mosterdolie is afkomstig van mosterdzaad, dat o.a. veel in de IJsselmeer polders wordt geteeld. Zo is er o.a. het zwarte of bruine mosterdzaad ( kruidig en pikant en het witte of gele mosterdzaad wat minder pikant is, maar wel scherper van smaak.  

Het bereidingsproces is eeuwenoud en in de loop van de tijd bijna niet veranderd.  De zaadjes kunnen droog tot een fijn of grof poeder worden gemalen. Vervolgens wordt dit met water, azijn en smaakstoffen tot een pasta gemengd, of de zaadjes worden, samen met water, azijn en (eventueel) zout, suiker en specerijen meteen tot een pasta gemalen. Na enkele dagen rijpen wordt de massa in potten gedaan. In grove mosterd is een gedeelte van de gekneusde mosterdzaadjes zichtbaar.

Bijzondere Smaken heeft 7 verschillende smaken in het assortiment. Ze zijn leverbaar in 50 of 200 gram. Ook zijn er 4 verschillende mosterd sausen verkrijgbaar.

Zwarte bessen mosterd

 

Hiier kunt u ook mosterd in cadeauverpakking vinden. In de koker of de carrousel vindt u 6 verschillende smaken. Voor iedere gelegenheid een andere smaak. Of gewoon bij een kaasplankje!

Vraag, tip of suggestie?

 1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer
 5. Spamcontrole
  Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp