• Slide1
Op uitnodiging van de vertegenwoordiger van Antica Masseria in de Benelux, André Adams, werd Bijzondere Smaken erg gastvrij ontvangen op de Antica Masseria del Fano in Italië.
 
 
 
Antica Masseria 4
In een bezoek van 4 dagen zijn we helemaal bijgepraat over de teelt, de oogst en de verwerking van de hoogste kwaliteit olijven.
Op het 60 ha grote landgoed bij het plaatsje Salve in de hak van Italië werden we rondgeleid door de Italiaanse eigenaar Roberto. Hij praatte ons bij over de historie die achter het landgoed schuilgaat en de monniken die de gebouwen en het landgoed destijds beheerden. Zo bezochten we de in de rotsen uitgehouwen ruimtes waar de monniken hun kerkdiensten hielden.
Antica Masseria 1Antica Masseria 3
 
Ook kregen we een workshop van een professionele Italiaanse expert in olijfolie die ons de ins en outs van de olijventeelt en de verwerking er van uitlegde. Ook kregen we de kans om zelf onze kennis van olijfolie te testen en mochten we verschillende olijfolies ruiken en proeven om daarna te kijken of we deze op volgorde van kwaliteit konden rangschikken. Een erg leuke ervaring met verrassende resultaten.
De Antica Masseria del Fano is de laatste jaren volledig gerenoveerd en behalve het enorme terrein met duizenden olijfbomen waar je prachtig kunt wandelen is er ook Charme Hotel B&B te vinden waar je een kamer kunt huren. Volop gelegenheid om in alle rust van de Masseria en de omgeving te genieten.
 
Antica Masseria 2
Op authentieke wijze worden de olijven jaarlijks geoogst waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Wist u dat het oogsten 's-nachts gebeurt zodat deze zo weinig mogelijk invloed heeft op de kwaliteit ? Rechtstreeks vanaf de boom worden de olijven 's-nachts nog verwerkt zodat zon- en daglicht geen invloed kunnen hebben op de olijven en oxidatie wordt voorkomen.
Kwaliteit staat voorop en dat men daarin slaagt blijkt wel uit de diverse prijzen die men heeft gewonnen zoals onlangs bij een wedstrijd in New York waar men als beste uit de bus kwam.
Voor uitgebreide informatie over hun olijfolie en de olijven tapenade klik hier.
 

Vraag, tip of suggestie?

 1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer
 5. Spamcontrole
  Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp