• Slide1
Op het 60 ha grote landgoed Antica Masseria del Fano bij het plaatsje Salve in de hak van Italië staan op korte afstand van de zee en op 15 tot 75 meter boven de zeespiegel zo'n 1500 olijfbomen.
 
Antica Masseria 4
 
Het zoute zeewater draagt door deze ligging bij aan de smaak en de ongekende kwaliteit van de olijven waarvan door Antica Masseria wereldwijd erkende topolijfolie wordt geproduceerd.
 

Zo werden ze in 2014 in Italië in het 1e jaar van productie met hun Extra Virgin olijfolie DOP van de Basiliaanse monniken in zowel Salento als Puglia uitgeroepen tot winnaar in de licht fruitige klasse. Maar ook in het buitenland wordt aan de weg getimmerd en sleepte men in 2015 bij een grote internationale wedstrijd in New York ook de 1e prijs in de wacht.
 

Het DOP-predicaat betekent dat de controle van de afkomst van de olijfolie bij wet is geregeld. Voor deze olijfolie worden alleen de premium olijven van de oogst gebruikt.

 
Antica Masseria 3Antica Masseria 1
 

De basis van de topkwaliteit van de olijfolie wordt gelegd bij de oogst. Deze vindt 's-nachts met de hand plaats zodat het zon- en daglicht geen invloed uit kunnen oefenen op de olijven. Oxidatie treedt nl. meteen in nadat een olijf is geoogst en deze in aanraking komt met zon- en/of daglicht. Binnen 48 uur na de oogst worden de olijven bij een constante temperatuur van 27 graden verwerkt.

 
De teelt en verwerking van de olijven van Antica Masseria del Fano vindt op de authentieke manier plaats zoals dat vanaf 1577 door de Basiliaanse monniken, de stichters van het landgoed, gebeurde.
De olijfolie wordt ook verwerkt in de biologische tomatensaus en de zwarte olijven tapenade die ook door Antica Masseria op de markt wordt gebracht. Ook producten waarvoor alleen de beste olijfolie goed genoeg is.

 
Antica Masseria 5
 

Vraag, tip of suggestie?

 1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer
 5. Spamcontrole
  Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp