Kristal suiker, basterd suiker, bruine suiker. Ben jij ook ooit de draad kwijt ?
Wat is basterdsuiker
Basterdsuiker of bastaardsuiker is een zeer fijnkorrelige suiker. De bruine variant heet bruine suiker en in België ook cassonade. De naam bastaardsuiker is een verwijzing naar het feit dat het is gemaakt van een restproduct van de suikerproductie
Wat is kristalsuiker
Witte suiker, ook wel tafelsuiker, kristalsuiker of gewone suiker genoemd, is een veel gebruikte suikersoort, gemaakt van bietsuiker of rietsuiker.
Wat is het verschil in witte of bruine basterdsuiker
Er is keus uit "witte" basterdsuiker zonder karamel of andere kleurstoffen, "gele" of "lichte" basterdsuiker met toevoeging van karamel en "bruine" of "donkere" basterdsuiker met toevoeging van suikerstroop. Karamel en suikerstroop de basterdsuiker meer smaak en een gele of bruine kleur.
Kan ik suikers met elkaar vervangen
Je kunt de suikers met elkaar vervangen. Alleen de structuur is anders en dit kan een gevolg hebben.
Voorbeeld: in een bakrecept staat bruine basterdsuiker vermeld. Wanneer je dat niet in huis hebt zo je kunnen overwegen witte suiker te nemen. Alleen dit zou je kunnen proeven in het eind resultaat en de structuur van de cake.
In de bruine suiker zit namelijk een karamel dit geeft de cake net wat meer smaak en vaak ook een mooiere kleur.
Bak je koekjes en wil je deze knapperige bakken. Dan is kristalsuiker de juiste variant.