• Slide1

Weet jij alles van een avocado?

 avocado

 

Avocado

Avocado’s zijn in Nederland het hele jaar verkrijgbaar. De avocado is een uitstekende bron van goede vetten. Iedereen die met zijn of haar gezondheid bezig is zou met regelmaat avocado moeten eten.

Bederven

Avocado’s bederven echter nogal snel. De vraag is dus hoe je het beste een avocado kunt bewaren? Een goed eetbare, rijpe avocado is van binnen groen. Maar je hebt het zelf vast wel eens meegemaakt als je hem net iets te lang hebt laten liggen. Dan wordt hij bruin en vlekkerig, gaat ruiken en smaakt niet lekker meer.
Voorraadkast
Het is dus handig om te weten hoe lang en waar je ze het beste kunt bewaren. Als je ze in huis haalt zijn ze meestal nog één tot drie dagen houdbaar. Het beste kun je een avocado bewaren in de voorraadkast op een temperatuur van 12 tot 15 graden Celsius. Dan rijpen ze nog na en blijven ze het langst lekker.

Halve avocado bewaren

Avocado’s bevatten gezonde vetten, maar je moet een overdaad vanwege het hoge caloriegehalte beperken. De dagelijkse hoeveelheid is een halve. Een hele vrucht is echt te veel. Nu hoor ik u denken: hoe kan ik de halve avocado nu goed bewaren. De truck is: laat de pit zitten in het deel wat je wil bewaren. De Zuid Afrikanen (waar deze vrucht vandaan komt) zeggen: “Je moet de moeder niet bij de kinderen weghalen”.
Verpak daarom de halve avocado inclusief de pit in een afgesloten bakje in de koelkast. Dan kun je hem de volgende dag nog prima opeten.

Rijp of overrijp?

Tot slot: hoe kun je zien of je avocado rijp of overrijp is? Simpel. Als je het steeltje er af haalt kun je dit heel gemakkelijk checken. Is het vlakje onder het steeltje bruin of vlekkerig? Dan tref je waarschijnlijk een bruine, overrijpe vrucht aan als je hem opensnijdt. Zie je een groene kleur? Dan heb je een heerlijk rijpe avocado in huis gehaald.

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp