Recept is ingestuurd door Wilmie Willemse.
Behalve broccoli, zit er ook nog, tomaatjes, bleekselderij, paprika, mais en appel en deze salade. De dressing is heerlijk fris en romig door de Turkse yoghurt en de yogonaise, den sjalot en de sjalot-Edik. zijn heerlijke smaakmakers, en een beetje (fruity) sambal geeft het geheel net een beetje meer pit.
Ingrediënten voor een heerlijke slade met brocolli
(6 personen)
- 1 struik broccoli
- 500 gram kers tomaatjes
- 2 of 3 stelen bleekselderij
- 1 klein blikje maïs
- ½ gele en ½ oranje paprika (of 2 kleine)
- 1 appel (Elstar)
Dressing:
- 200 gram Turkse yoghurt (of creme fraiche)
- 4 eetlepels Yogonaise
- 1 sjalot
- 4 eetlepels sjalot-Edik
- 2 theelepels Peppr-it mild
- Peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de broccolistruik in kleine roosjes en blancheer deze even in kokend water. Laat dit goed uitlekken.
Snijd de kers tomaatjes doormidden, de bleekselderij in dunne boogjes, de paprika en de appel in kleine blokjes. Schep dit allemaal door elkaar.
Snij de sjalot fijn en maak van bovenstaande ingrediënten de dressing.
Schep deze door de salade en laat dit nog minstens een uur (of langer) in de koelkast staan.
Indien mogelijk tussendoor een keer omscheppen.