Dit recept is ingestuurd door Wilmie Willemse:
Sperziebonen smaken ook koud in een salade erg smakelijk. In het bbq seizoen en in de zomer kun je heerlijk variëren met allerlei salades. Sperzieboontjes lenen zich daar ook prima voor met wat smaaktomaatjes, een ui en een blikje tonijn erbij. Simpeler kan bijna niet. In de dressing heb ik een kwalitatief goede olijfolie en Peterselie-Edik gebruikt. Ediks zijn er in allerlei smaken en nu ik ze eenmaal vaker gebruik ben ik er een enorme fan van.
Om deze (en andere) salades NOG lekkerder te maken kun je er een beetje balsamico naar smaak aan toevoegen. Ik heb hier gekozen voor een spray. Erg handig in het gebruik want niet iedereen bij mij thuis is een fan van balsamico en zo kan iedereen het zelf naar smaak toevoegen.
Ingrediënten voor een heerlijke Sperziebonen salade met tonijn
- 60 gram Griekse yoghurt
- 60 gram mayonaise
- 2 eetlepels Knoflook-Edik
- 500 gram sperziebonen
- 1 blikje tonijn (op olie)
- 6 smaaktomaatjes (ter grootte van een pingpongbal)
- 1 rode ui
- 4 eetlepels olijfolie Terra Creta
- 2 eetlepels Peterselie-Edik
- 1 theelepel verse peterselie
- Terra Creta Balsamico spray (Balsamico azijn)
Bereidingswijze
Sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar koken. Daarna direct afkoelen in koud water. De sperziebonen goed laten uitlekken en eventueel nadrogen met een schone theedoek.
Tonijn laten uitlekken en onder de sperciebonen scheppen.
Snij de tomaatjes in vieren en de ui in halve ringen. Maak de dressing van de olijfolie, de Knoflook-Edik, de Griekse yoghurt, de mayonaise en de Peterselie-Edik.
Schep alles door elkaar en garneer met verse fijngeknipte peterselie.
Voor de liefhebbers kun je er nog een beetje Terra Creta Balsamico spray aan toevoegen. Erg makkelijk in het gebruik hiervoor is een spray die tegenwoordig verkrijgbaar is.