Wat is er nu lekkerder als een eigen gemaakte Rode Wijn saus bij de barbecue!
De saus is makkelijk s'ochtends al voor te bereiden. De saus is makkelijk nog enkele dagen in de koelkast houdbaar.
Ingrediënten voor een heerlijke BBQ saus
• 250 ml droge rode wijn
• 80 ml rode wijn-Edik
• 60 ml Terra Creta Olijfolie
• 3 theelepels worcestersaus
• 1 ui, heel fijn gesnipperd
• 1 theelepel sinaasappelschil, fijn geraspt
• 1 bolletje (verse)knoflook, uitgeperst
Bereidingswijze
Meng in een pannetje alle ingrediënten, behalve knoflook, en breng het langzaam aan de kook. Zet het vuur zeer laag en laat alles, onder regelmatig roeren en met de deksel schuin op het pannetje, ongeveer 25 minuten sudderen. Haal van het vuur af en roer de fijn geperste knoflook er doorheen.
Deze saus kun je zowel warm als koud serveren, en past bij vrijwel alle soorten gegrild vlees.