Stoofvlees is de algemene benaming voor vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gegaard is. Veel mensen eten dit gerecht alleen in de wintermaanden. Maar ook het het voor en najaar is dit lekker te combineren met een aardappelpuree en lekkere verse groeten. Het is ook heerlijk bij vers gebakken frietjes en een heerlijke frisse salade.
Ingrediëten voor een heerlijk stoofvlees
• 450 gram runderpoulet
• appelstroop-Edik
• 5 grote rode uien
• 2 kruidnagels
• 4 laurierbladen
• Boter
• 3 plakken peperkoek
• 175 gram zilveruitjes
• zout en peper
Bereidingswijze
Snijd de uien heel fijn en voeg dit samen met de kruiden, peper en zout bij het vlees. Als de uien goed gebakken zijn, blus het geheel af met appelstroop-Edik.
Laat het anderhalf uur lekker sudderen totdat het vlees uit elkaar valt. Als het vocht minder wordt doe er dan nog een scheutje appelstroop-Edik bij.
Is het vlees gaar breng de saus op smaak met de peperkoek. Op het laatst de uitgelekte zilveruitjes toevoegen.
Het is ook lekker 250 gram champignons bij te voegen. Fijn snijden en samen met de uien bakken.