Couscous is een heel populair gerecht uit Marokko. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen tarwe. Coucous is
op heel veel verschillende manieren te combineren. Hierbij een koude couscous met o.a. rauwe courgette en verse
frambozen.
Ingrediënten voor een heerlijke couscous met courgette en feta
- 275 gram couscous
- 500 ml groentebouillon
- 250 gram frambozen
- Kleine bosje basilicum
- 250 gram feta verkruimeld
- 1 kleine courgette in dunne schijfjes
- 3 lente-uitjes in dunne ringetjes gesneden
- 50 gram pijnboompitten geroosterd
Dressing :
- 1 eetlepel frambozen-edik
- 1 eetlepel balsamico superieur
- 4 eetlepels olijfolie terra creta
- Sap van 1 citroen
- Zout en peper
Bereidingswijze
Bereid de couscous volgens aanwijzing op het pak. Vervolgens laten afkoelen.
Snijd basilicum fijn. Doe de couscous in een grote schaal en roer goed om (klontjes losmaken). Voeg de feta, courgette, lente-uitjes, frambozen en pijnboompitten toe. Schep de basilicum er voorzichtig doorheen.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een potje met schroefdeksel en schud tot het geheel goed gemengd is (kan natuurlijk ook in een schaaltje en het geheel goed omroeren).
Schenk de dressing net voor het serveren erover heen. Dit gerecht is heel makkelijk al eerder voor te bereiden.