De lekkerste paddenstoelensoep maak je met gemengde paddenstoelen. Hierbij een heerlijke recept.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke paddenstoelensoep
- 400 gram gemengde paddenstoelen (shiitakes, oesterzwammen, cantharellen, kastanje champignons)
- Rode ui
- 2 teentjes knoflook
- Cretan Mythos
- 100 ml kookroom
- Tijm
- 1 liter groentebouillon
- Peper/zout
- 1 eetlepel Pedro Ximenez-Edik
- Peterselie voor afwerking
Bereidingswijze
Snipper de ui en hak knoflook. Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Snijd de paddenstoelen in stukken en voeg samen met wat tijm toe aan de pan. Bak ± 10 min. op matig vuur.
Schep ± 1/3 deel uit de pan en bewaar. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Vuur uitzetten en soep pureren.
Roer kookroom voeg Pedro Ximenez-Edik toe en breng opnieuw aan de kook. Schep als laatste de bewaarde paddenstoelen bij de soep en verwarm nog even mee. In soepkop met verse peterselie bestrooien.