Een mango altijd lekker. Je kunt de mango op vele verschillende manieren gebruiken. Hierbij een recept ingestuurd door Riet Hoefnagels. Zij heeft er een heerlijke chutney van gemaakt.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke chutney
- 1 mango, geschild en in blokjes gesneden
- 75 g suiker
- 50 g Mosterd-Edik
- 1 kleine ui, fijn
- 30 gram gember, in blokjes
- 1 klein teentje knoflook
- 1-2 rode pepers
Bereidingswijze
Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes. Pel de ui en snijd deze superfijn. Snijd de gember in kleine blokjes en pers de knoflook fijn. Snijd als laatste de rode peper zo fijn mogelijk.
Verwarm de Mosterd-Edik op het vuur en smelt hierin de suiker. Voeg vervolgens alle ingrediënten bij de Mosterd-Edik en breng het geheel heel zachtjes aan de kook. Laat het geheel in zo’n 40 tot 50 minuten lekker inkoken.
De chutney kun je heel makkelijk enkele weken bewaren in een schoon uitgekookt jampotje.