Heerlijk in deze tijd van het jaar een stoofpotje. Vandaag een recept van een stoofpotje met Frambozen Edik.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijk stoofpotje
4 Personen
- 500 gram stoofvlees
- 1 grote ui
- 1 donkere Trappist
- 1 grote boterham opgesmeerd met Italiaanse mosterd
- 2 eetlepels Frambozen-Edik
- Peper en zout
- Klontje boter
Bereidingswijze
Verhit de boter in een hoge pan en bak het vlees tezamen met de gesnipperde uit om en om lichtbruin (dichtschroeien). Voeg vervolgens de boterham met mosterd, de Trappist en de Frambozen-Edik toe en laat het geheel op een zacht pitje garen (50 min – 1 u). Op smaak brengen met peper en zout.
Serveren met gestoofd witloof, gestoofde tomaatjes, gekookte aardappelen of puree, gegarneerd met verse peterselie en andere kruiden.