Een cakerol net even wat anders en zoveel lekkerder dan welke je koop in de winkel
Ingrediënten voor het maken van een cakerol met amaretto advocaat
• 8 eieren
• 150 gr suiker + 2 eetlepels
• 80 gr bloem
• 20 gr maizena
• 250 gr mascarpone
• 150 ml Advocaat
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200°.
Splits de 8 eieren in 8 eidooiers en 4 eiwitten. De overige 4 eiwitten worden niet gebruikt in dit recept.
Eidooiers met 75 gr suiker schuimig kloppen.
Eiwitten met 75 gr suiker stijf kloppen. Spatel dit bij de eidooiers.
Zeef bloem en maizena boven het eimengsel en snel door elkaar spatelen.
Schep op een bakplaat met bakpapier en strijk glad en schuif het bakblik 10 minuten in de oven.
Theedoek bestrooien met 2 eetlepels suiker en cake er op storten.
Afkoelen en bakpapier verwijderen. Advocaat en mascarpone glad roeren.
Bestrijk ¾ mengsel over de cake. Houd 4 cm vrij.
Rol cakeplak op. Leg op een schaal en bestrijk met de rest van het mengsel.
1 Uur opstijven in de koelkast. Daarna in plakken snijden.