• Slide1

Op zoek naar een leuk toetje voor kerst? Denk eens aan eigengemaakte bavarois.

1788 Bavarois

 

Ingrediënten voor het maken van een heerlijke bavarois

12 (mini) toetjes

• 4 blaadjesgelatine
• 1 vanillestokje
• 200 ml melk
• 70 gram suiker
• 2 eieren
• 250 ml slagroom
• 2 takjes basilicum
• 2 eetlepels aardbeien / basilicum jam

 

Bereidingswijze

Week de gelatine circa 5 minuten in ruim koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met de helft van de suiker, het vanillemerg en het vanillestokje al roerende aan de kook. Laat circa 15 minuten trekken op laag vuur.

Verwijder het vanillestokje uit de melk, knijp de gelatine uit en los de gelatine op in de melk. Splits de eieren en klop de eidooiers luchtig met de andere helft van de suiker. Giet een klein beetje warme melk bij de eidooiers en roer dit gelijk goed door. Meng nu alles goed door elkaar. Zet op de kom met ijswater en klop het geheel koud. Klop de slagroom lobbig en spatel samen met jam. Schenk in glazen en laat minstens 60 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de frituurpan voor op 180 ºC. Pluk de topjes van de basilicum en frituur ze krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

knop print dit recept

 

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

  1. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
icon-facebook icon-twitter icon-pinterest Volg ons ook op
jouw favoriete Social Media

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 30 38 24 94

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.