Granola! Deze ontbijttrend is overgewaaid uit de Verenigde Staten.
Granola is een mix van noten, pitten, zaden en/of granen, die je zoet maakt met bijvoorbeeld honing of suiker en vervolgens roostert in de oven.
Ingrediënten voor het maken van de heerlijkse Granola.
• 200 gram havervlokken
• 100 gram gemengde ongezouten noten
• 50 gram walnoten
• 25 gram pompoenpitten
• 25 gram zonnebloempitten
• 25 gram lijnzaad
• 3 theelepels kaneel
• 6 eetlepels Sarah’s Honey (smaak naar keuze)
Bereidingswijze
De gemengde ongezouten noten en de walnoten in stukjes hakken.
Doe de havervlokken, ongezouten noten, pompoenpitten, walnoten en lijnzaad in een grote kom. Doe daar de honing en de kaneel bij en roer alles door elkaar.
Verspreid dit over een ovenplaat (met bakpapier!) en bak de granola 20 minuten in een oven op 180°C.
Laat het afkoelen en je hebt heerlijke granola. Je kunt dit heel makkelijk zo’n 10 dagen in een afgesloten pot bewaren.
Als je liefhebber bent van kokos kun je er, na het afbakken van de granola, nog kokossnippers doorheen doen.