• Slide1

Door rauwe asperges te wokken krijg je een hele andere smaak dan door asperges te koken.

 De dunne schijfjes die je wokt houden een lekkere stevige bite. 

 06 - versie twee gemaakt op Moorveld

 Ingrediënten voor een heerlijke salade met witte asperges

 

  • 8 mooie witte asperges (AA)
  • 4 flinke plakken Serranoham
  • 12 kleine cherrytomaatjes
  • 3 lente uitjes
  • geroosterde pijnboompitjes
  • olijfolie 
  • peper en zout

voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 5 - 10 basilicum blaadjes (naar smaak)
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de asperges en snij ze in schuine dunne plakjes. Spreid de plakken Serranoham op een bakplaat en zet die ongeveer 10-15 minuten in een oven op 180 graden. Snijd de lente-uitjes fijn en de tomaatjes doormidden. Snijd de basilicum fijn. Maak de dressing. Meng de hierboven genoemde ingrediënten samen. Verdeel de sla over de borden en besprenkel de sla met de dressing.

Verhit olie in een wok en bak hierin de asperges ongeveer 8 tot 10 minuten. Voeg de lente-uitjes toe en bak nog ze nog 2 minuutjes mee. Op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de gewokte asperges over de borden en doe er nog wat dressing overheen. Breek de gedroogde ham in stukjes en verdeel deze over de asperge. Voor de garnering neem je de halve tomaatjes en pijnboompitten.

 

 

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp