Dit recept is ingestuurd door Gre Ottens. Altijd heerlijk een aardbeiengebakje. Voor nu er nog verse aarbeien voor een betaalbare prijs te koop zijn.
Ingrediënten voor heerlijke aardbeiengebakjes
(4 personen)
Deeg
- 1 vanillestokje
- 1 ei
- 150 gram bloem
- 100 gram boter
- 50 gram suiker
Vulling
- 215 gram Aardbeien Confiture
- 200 ml slagroom
- 150 gram mascarpone
- 1 eetlepel suiker
- Zakje klop en fix
- 250 gram verse aardbeien
Overige
4 kleine platte bakvormpjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170 graden. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er uit. Kluts het ei. Kneed de bloem, vanilliemerg, boter, suiker en de helft van het ei (de rest wordt niet gebruikt) tot een deeg. Druk het deeg plad, pak het in plastic folie en laat het oipstijven in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van circa 3 mm dik.
Vul de kleine bakvormpjes met het deeg, druk stevig aan en bak deze in ca. 10 min gaar. Laat ze dan afkoelen voordat u ze gaat vullen.
Klop de slagroom op met de suiker en de klop en fix.
Als de slagroom lobbig is, voeg dan de mascarpone en 2 eetlepels Aardbeien Confiture toe.
Laat dit een half uurtje opstijven in de koelkast.
Spuit een dot van de crème op het harde wenergebakje en garneer de verse aardbeien er om heen. Serveer direct.
De Aardbeien Confiture / fruit kun je ook vervangen door een andere combinatie. Denk bijvoorbeeld aan perziken, abrikozen of frambozen. Er zijn vele combinaties mogelijk.