Tijdens de feestdagen kreeg ik een recept toegestuurd van Deon. Hij heeft heerlijke Bladerdeeghapjes gemaakt.
- 250 gram gehakt
- 1 theelepel piment
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel kaneel
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel koriander
- ½ theelepel geelwortel
- ½ theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels verse koriander (fijn)
- 1 theelepel selderij (gedroogd)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 ½ eetlepel Terra Creta olijfolie
Bereidingswijze
Meng de kruiden goed door elkaar en meng deze door het gehakt. Leg 2 rijen van 3 bladerdeeg plakjes op een bakplaat (bevroren). Kluts een ei en strijk dit over de uiteindes om deze zo aan elkaar te plakken.
Verdeel 250 gram gehakt met kruidenmix over de onderste helft van 2 rijen bladerdeeg.
Kwast de onderste rand in met water. Vouw de bovenste helft over het gehakt en druk dit goed vast op de onderste helft van het bladerdeeg.
Kwast het bladerdeeg in met eidooiermengsel en snijd elk plakje in twee delen zodat in totaal 12 pasteitjes ontstaan.
Bak de pasteitjes op 200 graden in 35 minuten gaar en goudbruin van kleur.
Snijd de pasteitjes weer los van elkaar en doe de pasteitjes op een serveerschaal.