Soms heb je wel een zin iets vegetarisch. Hierbij een lasagne. Simpel en smaakt heerlijk!
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke vegetarische lasagne
4 personen
• 2 tenen knoflook
• 500 g spinazie
• 2 eetlepels Olijfolie Terra Creta
• 2 witte uien
• bosje verse basilicum
• 1 eetlepel Pesto Rosso (kruiden)
• 2 potten tomatensaus basis
• flinke scheut rode wijn
• 8 bladen lasagne
• 250 ml zure room
• 20 cherry tomaatjes
• 2 bollen mozzarella
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C.
Snij 2 tenen knoflook fijn en laat het samen met de spinazie kort slinken in een hete pan en zet even apart.
Fruit een gesnipperde ui in een pan met 1 eetlepel olijfolie, 1 teen knoflook en 4 takjes verse basilicum. Blus af met een scheut rode wijn en voeg de tomatenbasis en de pesto rosso toe.
Laat 15 minuten zachtjes pruttelen en licht inkoken, daarna pureren.
Schep wat tomatensaus in de ovenschaal.
Beleg met 1 laag lasagnevellen en hierop de zure room. Leg weer 1 laag lasagnevellen neer en beleg nu met spinazie.
Herhaal dit tot alles op is en leg de mozzarella bovenop.
Halveer de tomaatjes en leg druk zachtjes tussen de mozzarella. Bak in de oven voor ca. 20 min.