Dit recept is ingestuurd door Wilmie Willemse.
Deze pakketjes kun je zowel op de bbq als in de oven gebruiken. Ideaal voor in Nederland dus, want als je van plan bent om te gaan bbq-en en je krijgt plotseling een regen- of onweersbui dan leg je de pakketjes gewoon op het rooster in de oven.
Zorg wel dat je een dikke aluminiumfolie (of 2 lagen) gebruikt want als het gaat lekken krijg je een natte boel.
De Dille-Edik die ik hierin heb gebruikt komt hier erg goed tot zijn recht.
Ingrediënten voor een heerlijke kabeljauw
(4 personen)
• 4 stukken kabeljauw van ongeveer 200 tot 250 gram per stuk
• 4 takjes dille
• 2 grote tenen knoflook of 2 kleine
• 1 citroen
• 4 eetlepels Dille-Edik
• 100 gram roomboter
• Zeezout en vers gemalen peper
Bereidingswijze
4 stukken dikke aluminiumfolie ( of 2x 4 gewone) uitspreiden.
De kabeljauw erop leggen. Dille, citroenschijfjes, knoflookschijfjes, boterstukjes en peper en zout erop doen.
Pakketjes half dichtvouwen en 1 eetlepel Dille-Edik per pakket erover strooien.
Vervolgens alle pakketjes helemaal dichtvouwen. De pakketjes 15 tot 20 minuten op de bbq of in een voorverwarmde oven (180 graden) verwarmen. Controleer na 15 minuten de dikste stukken op de gaarheid. Leg de pakketjes op het bord maar let op met het vocht wat er uit kan lopen