• Slide1

Voor dit recept gebruiken wij Pedro Ximénez edik. De prijswinnaar van de Tavola 2014.
Een heerlijke amuse gemaakt met forel. Een zeer bijzondere smaak.

 

 Forel amouse glaasje

 Ingrediënten voor een heerlijk recept van forelmousse

 

 

  • 100 gram forel
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel mierikswortel
  • 3 blaadjes gelatine
  • 160 ml Pedro Ximénez - Edik
  • Zout en versgemalen peper

 

Bereidingswijze

Snijd de forel in stukken en pureer deze met 3 eetlepels slagroom in de keukenmachine. Klop de rest van de slagroom stijf en spatel het forelmengsel, de mierikswortel en zout en peper er naar smaak luchtig door. Doe de mousse in een spuitzak en laat deze een uur in de koeling opstijven.
Week de gelatine 5 minuten in een bakje met koud water. Verwarm de helft van de Pedro Ximénez-Edik in een pannetje. Haal deze dan van het vuur en los de gelatine erin op. Voeg dan de rest van de Pedro Ximénez Edik toe en laat het iets afkoelen.

Doe een flinke bodem hiervan in een glaasje en laat even opstijven. Breng voor het serveren een laagje forelmousse aan op de
Pedro-Ximénez gelei.

 

knop-download-dit-recept

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp