Uiensoep, waarom toch altijd Franse Uiensoep. Deze heerlijke soepvariant is gebaseerd op bouillon en uien. Het recept is heel eenvoudig waardoor snel kunt genieten van een heerlijk bordje soep.
Ingrediënten voor een heerlijke uiensoep
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 5 grote uien
- 1,3 liter bouillon
- 3 theelepels witte peper
- 3 theelepels paprikapoeder
- 2 eetlepels Sjalot-Edik
- 4 sneetjes witbrood
- 100 gram geraspte kaas
- verse tijm
Bereidingswijze
De uien pellen en in ringen snijden. In (soep)pan boter verhitten en uien circa 5 minuten lichtbruin bakken. Bloem toevoegen en circa 1
minuut met uien meebakken. De bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Peper, paprikapoeder en Sjalot-Edik toevoegen.
Soep ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken. Eventueel met staafmixer de uien fijn malen. De korsten van het brood verwijderen en het brood licht roosteren in de broodrooster. Toast in het midden van het bord leggen en bedekken met geraspte kaas. De hete soep er
overheen gieten en garneren met verse tijm.