• Slide1

Uiensoep, waarom toch altijd Franse Uiensoep. Deze heerlijke soepvariant is gebaseerd op bouillon en uien. Het recept is heel eenvoudig waardoor snel kunt genieten van een heerlijk bordje soep.

b_1024_768_0_00_images_Foto_uiensoep.jpeg

Ingrediënten voor een heerlijke uiensoep


  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 5 grote uien
  • 1,3 liter bouillon
  • 3 theelepels witte peper
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels Sjalot-Edik
  • 4 sneetjes witbrood
  • 100 gram geraspte kaas
  • verse tijm

 

Bereidingswijze

De uien pellen en in ringen snijden. In (soep)pan boter verhitten en uien circa 5 minuten lichtbruin bakken. Bloem toevoegen en circa 1
minuut met uien meebakken. De bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Peper, paprikapoeder en Sjalot-Edik toevoegen.

Soep ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken. Eventueel met staafmixer de uien fijn malen. De korsten van het brood verwijderen en het brood licht roosteren in de broodrooster. Toast in het midden van het bord leggen en bedekken met geraspte kaas. De hete soep er
overheen gieten en garneren met verse tijm.

 

knop-download-dit-recept

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp